Verimek Telekomünikasyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yazılım ve Programlama
  4. »
  5. Windows 10 Pro

Windows 10 Pro

administrator administrator - - 3 dk okuma süresi
109 0
Windows 10 Pro

Windows 10 Pro, Microsoft tarafından geliştirilen ve 2015 yılında piyasaya sürülen işletim sistemidir. Windows 10, önceki sürümlerinden birçok farklı özellik ve gelişmiş performans sunar. Windows 10, üç farklı sürümü sunar: Home, Pro ve Enterprise. Bu makalede, Windows 10 sürümü hakkında daha fazla bilgi vereceğiz.

Windows 10 , küçük işletmeler ve prosumer’lar için tasarlanmış bir sürümdür. Windows 10 Home ile karşılaştırıldığında, Pro sürümü birçok farklı özellik ve işlevsellik sunar. Bunlar arasında aşağıdakiler bulunur:

  1. Uzaktan Masaüstü Bağlantısı: Windows 10, uzaktan masaüstü bağlantısı yapabilmenizi sağlar. Bu, uzak bir bilgisayara erişmek ve kullanmak için farklı bir bilgisayardan bağlanabilmeniz anlamına gelir. Bu özellik, çalışanların evden çalıştığı veya seyahat ettikleri durumlarda özellikle faydalı olabilir.
  2. Grup İlkesi Yönetimi: Windows 10, Grup İlkesi Yönetimi aracılığıyla daha fazla ağ yönetimi esnekliği sunar. Grup İlkesi Yönetimi, bir ağdaki tüm bilgisayarların ve kullanıcıların yapılandırmasını merkezi bir yerden yönetmenizi sağlar.
  3. BitLocker: Windows 10, BitLocker şifreleme özelliği ile birlikte gelir. BitLocker, sabit diskleri şifreleyerek bilgisayarın çalınması veya kaybolması durumunda verilerin güvenliğini sağlar.
  4. Hyper-V: Windows 10, Hyper-V sanallaştırma teknolojisi ile birlikte gelir. Bu özellik, sanal makineleri çalıştırmak için kullanılabilir ve test amaçlı işletim sistemleri veya uygulamalar için farklı ortamlar oluşturmanızı sağlar.
  5. Uygulama Sanalizasyonu: Windows 10, uygulama sanalizasyonu özelliği ile birlikte gelir. Bu, uygulamaları izole ederek, bilgisayarda başka uygulamaları etkilemeden çalıştırmanızı sağlar. Bu özellik, bilgisayarda birden fazla uygulama veya sürüm yüklemesi gerektiğinde kullanışlı olabilir.
  6. Microsoft Store for Business: Windows 10, Microsoft Store for Business aracılığıyla işletmelerin ve IT yöneticilerinin uygulamaları ve diğer içerikleri yönetmelerine olanak tanır.
  7. Windows Update for Business: Windows 10 Pro, Windows Update for Business özelliği ile birlikte gelir. Bu özellik, IT yöneticilerinin güncelleme politikalarını merkezi olarak

Windows 10 Pro

 

Teknoloji ve Veri Merkezimiz hakkında açıklayıcı ve öğretici bilgiler vermeye devam ediyoruz.
Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek kampanyalarımız ve yeni makalelelerimiz hakkında bilgi almaya devam edebilirsiniz.

 

Windows 10 yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Verimek Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir